AROS120

 

Bergendahl120

 
bondens butik120

Bro Hof110

 

Bryggarsalen150

 

Frank110

Farna120
 

 Grand160

 

Hackholmsund120

 

Haga slott120 


Tammsvik150


Hotell Kristina120

Lejondals150

  

Långholmen Wärdshus, Stockholm.

  

Noors150

 

Nasby135


Oaxen150

 

pramen140

Rosendal180



Rosersberg120

  

Ronneberga150 

 

Saluhallen Slakteriet142


  

Schenstromska150


Sigtuna120

 

Stenugn120 

 

Spritmuseum150

 

storabrannbo110

 

 

SvaMagra160

 

 32rum110

 Tarna115

Aske155

   

Om nötkött och lammkött

Om du har frågor gällande nötkött och lammkött, om våra rutiner med mera, ställ gärna din fråga via formuläret här till höger.

Vi svarar dig personligen om du vill.

Din fråga kan också vara intressant för andra och då lägger vi gärna upp den här på sidan.

 

Om nötkött

Normalt har vi två veckors leveranstid på nötkött men viss variation kan förekomma beroende på årstid och tillgång till slakteri.

Nötets bakdelskött (filé, biff, rostbiff, fransyska, ytterlår, innerlår) har  köttiga, fintrådiga muskler med få hinnor, och passar därför bäst för stekning och grillning, ytterlåret undantaget.

Framdelsköttet (entrecôte, högrev, märgpipa) är benigare, med grövre och kortare muskler och mer hinnor och senor.

Dessa styckningsdelar passar bäst för kokning eller gryträtter, entrecöten undantagen.

Entrecôte ger ett utmärkt stekkött.

 

Om lammkött

Färskt lammkött kan beställas under säsongen augusti till februari, utöver det har vi i regel fryst kött.

Lammkött är fintrådigt och mört.

Allt lammkött är tillräckligt mört för stekning och grillning.

 

Gröna Hagars lammkött.

 


Till Herr Larssons vitlöksspäckade lammstek.

Till styckningsschema lamm.

Till matlagningstips.


 

Kontakta oss


Namn:
Företag:
Telefon:
E-post:
Meddelande:
Verifiera kod: